Mikor indul a fűtési szezon a távfűtésben?

A folyamatos távhőszolgáltatás időszaka október 15-től április 15-ig tart. A felhasználói közösség képviselője – általában a közös képviselő, vagy a lakásszövetkezeti elnök – szerződésben nyilatkozhatott arról, hogy szeptember 15. és október 14. között a fűtési célú távhőszolgáltatás megkezdését milyen napi középhőmérséklet értékhez köti vagy egyedi megrendelés alapján az elindításról rendelkezik. A lakóépületek többségénél a szerződésben 12oC-14oC közötti napi középhőmérséklet került megadásra, mint fűtési határhőmérséklet.

A fűtés indítására vonatkozó igénybejelentést a közösség megbízottja formanyomtatványon a Haszkovó utcai diszpécserközpontunkba személyesen leadhatja, de ezt az igénybejelentést elfogadjuk levélben, faxon és e-mailben is – mondta el Polhammer Kálmán.

A fűtés bekapcsolása szabályozott üzemmódú szolgáltatást jelent. Amennyiben a külső hőfok egy meghatározott érték fölé emelkedik (ez általában 16oC) a fűtés automatikusan leáll, míg a hőmérséklet csökkenésével újra indul, ezzel megakadályozva az épületszintű túlfűtés kialakulását.

A fűtésszolgáltatás megkezdésének feltételei távfűtéses lakásokban

A fűtésszolgáltatás indításának feltétele az épületek belső fűtési hálózatának üzemképes állapota. Ez a fűtési rendszer feltöltését, légtelenítését jelenti. A távfűtéses épületek belső rendszereinek karbantartása a tulajdonos (díjfizető, társasház, lakásszövetkezet) feladata. A VKSZ Zrt-vel szerződéssel rendelkező épületeknél ezt természetesen a távhőszolgáltató végzi el.

One Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük